Αμερικανοί γερουσιαστές επιδιώκουν να θέσουν την CFTC επικεφαλής της C…Στις 3 Αυγούστου, τέσσερις γερουσιαστές της Επιτροπής Γεωργίας εισήγαγαν νομοθεσία για τη θέσπιση ρυθμιστικού καθεστώτος για τα κρυπτονομίσματα. Ο νόμος του 2022 για την προστασία των καταναλωτών ψηφιακών εμπορευμάτων θα θεσπίσει έναν νομικό ορισμό για τα ψηφιακά εμπορεύματα και θα θέσει τη διαπραγμάτευσή τους υπό τη δικαιοδοσία της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC).

Σύμφωνα με έκθεση του The Wall Street Journal, το νομοσχέδιο που εκπονήθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Δημοκρατική του Μίσιγκαν Debbie Stabenow και τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Αρκάνσας John Booznam, θα επιτρέψει στην CFTC τον ρυθμιστικό έλεγχο των spot αγορών για τα πρόσφατα καθορισμένα “ψηφιακά εμπορεύματα”, τα οποία σύμφωνα με μια περίληψη του σχεδίου περιλαμβάνουν το Bitcoin και τον Ether. Επί του παρόντος, στην αρμοδιότητα της CFTC υπάγεται η εποπτεία των παραγώγων, όπως οι ανταλλαγές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, αλλά όχι τα εμπορεύματα που τους υποκρύπτονται.

Stabenow δήλωσε σε δήλωσή της,

Ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει χρησιμοποιήσει ή διαπραγματευτεί ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία – αλλά αυτές οι αγορές στερούνται της διαφάνειας και της λογοδοσίας που περιμένουν από το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Πολύ συχνά, αυτό θέτει σε κίνδυνο τα σκληρά κερδισμένα χρήματα των Αμερικανών. Γι’ αυτό καλύπτουμε τα ρυθμιστικά κενά και απαιτούμε να λειτουργούν αυτές οι αγορές βάσει απλών κανόνων που προστατεύουν τους πελάτες και διατηρούν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα ασφαλές.

Ο πρόεδρος της CFTC, Rostin Behnam, δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι σε θέση να αναλάβει αυτόν τον μεγαλύτερο ρόλο. Για να γίνει νόμος αυτή η νέα πρόταση, θα χρειαστούν πολλαπλές ψηφοφορίες στη Γερουσία. Εκτός από την παραχώρηση νέων εξουσιών στην CFTC, το νομοσχέδιο των γερουσιαστών θα κατευθύνει την CFTC να αναλάβει μια σειρά νέων μελετών σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Μαζί με τις νέες εξουσίες της, η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει να συντάξει μια έκθεση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τους πόρους που χρησιμοποιούνται για το εμπόριο και τη δημιουργία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και θα δημοσιεύσει τα ευρήματα στην ιστοσελίδα της. Η CFTC δήλωσε ότι θα πρέπει επίσης να μελετήσει τα φυλετικά, εθνικά και έμφυλα δημογραφικά χαρακτηριστικά των πελατών που συμμετέχουν στην αγορά ψηφιακών εμπορευμάτων. Σύμφωνα με μια επισκόπηση του νομοσχεδίου, το σχέδιο των γερουσιαστών θα έχει ως στόχο η CFTC να επιβάλει μια σειρά νέων μέτρων εποπτείας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι πλατφόρμες ψηφιακών εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θεματοφυλάκων, των εμπόρων και των εγκαταστάσεων διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να εγγραφούν στην CFTC. Τα “συνδεδεμένα πρόσωπα” των εμπόρων και των μεσιτών που εργάζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει επίσης να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις εγγραφής.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τη νεότερη προσθήκη σε μια σειρά νέων νομοσχεδίων που αποσκοπούν στον καθορισμό της δικαιοδοσίας επί της κατηγορίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του νομοσχεδίου Lummis-Gillibrand που προτάθηκε τον Ιούνιο, το οποίο αποσκοπεί στην αποσαφήνιση στοιχείων των κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, καθώς και στη σωστή ταξινόμηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αποποίηση ευθυνών: Το παρόν άρθρο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προσφέρεται ούτε προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως νομική, φορολογική, επενδυτική, χρηματοοικονομική ή άλλη συμβουλή.Leave a comment