Από Διευθύνων Σύμβουλος σε Πρόεδρο: ο Michael…Ο Michael Saylor, ο οποίος υπηρετούσε ως CEO της εταιρείας επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy, μεταπήδησε στο ρόλο του προέδρου.

Saylor θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου

Μετά από πάνω από 30 χρόνια που υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, ο Michael Saylor άλλαξε επιτέλους ταχύτητα. Ο Saylor παραιτήθηκε από τη θέση του CEO και ανέλαβε το ρόλο του προέδρου για να επικεντρωθεί στη στρατηγική της εταιρείας και στις προσπάθειες Bitcoin. Ωστόσο, θα εξακολουθήσει να διατηρεί τις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικού στελέχους της εταιρείας.

Ο Michael Saylor αντιμετώπισε την αλλαγή ρόλων σε μια δήλωση τύπου που κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου, λέγοντας,

“Πιστεύω ότι ο διαχωρισμός των ρόλων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου θα μας επιτρέψει να ακολουθήσουμε καλύτερα τις δύο εταιρικές στρατηγικές μας, δηλαδή την απόκτηση και κατοχή bitcoin και την ανάπτυξη της επιχείρησης λογισμικού επιχειρηματικής ανάλυσης. Ως Εκτελεστικός Πρόεδρος θα μπορώ να επικεντρωθώ περισσότερο στη στρατηγική μας για την απόκτηση bitcoin και στις σχετικές πρωτοβουλίες υποστήριξης του bitcoin, ενώ ο Phong θα εξουσιοδοτηθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος να διαχειρίζεται τις συνολικές εταιρικές λειτουργίες”.

Η ηγεσία του Saylor σε όλες τις δεκαετίες

Με την πτώση της τιμής του Bitcoin, η εταιρεία έχει έχασε ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην κρυπτογράφηση. Ωστόσο, παρά την απώλεια της αξίας, ο Saylor παρέμεινε πάντα αισιόδοξος σχετικά με τις μελλοντικές δυνατότητες της BTC και υποστήριξε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει την αγορά και τη διακίνηση του κρυπτονομίσματος. Υπό την ηγεσία του, η MicroStrategy έχει επιτύχει πολλά ορόσημα κατά τη διάρκεια των ετών. Ο Saylor οδήγησε επίσης την εταιρεία να γίνει η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που υιοθέτησε το Bitcoin ως το κύριο περιουσιακό στοιχείο του ταμείου της. Στο νέο του ρόλο ως εκτελεστικός πρόεδρος, ο Saylor θα επικεντρωθεί στην καινοτομία και τη μακροπρόθεσμη εταιρική στρατηγική. Επιπλέον, θα ενεργεί επίσης ως επικεφαλής της επιτροπής επενδύσεων του διοικητικού συμβουλίου για να καθοδηγήσει τη στρατηγική εξαγοράς Bitcoin της εταιρείας.

Ο πρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου

Τη θέση του Saylor ως νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αναλάβει ο πρόεδρος της MicroStrategy Phong Le, ο οποίος θα είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, ο κ. Le θα είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή των εταιρικών στρατηγικών, την επίβλεψη των καθημερινών λειτουργιών και την καθοδήγηση όλων των επιχειρηματικών προσπαθειών. Αναφερόμενος στο νέο του ρόλο στην εταιρεία, ο κ. Le δήλωσε: “Ο κ,

“Είναι τιμή και ενθουσιασμός μου να συνεχίσω να ηγούμαι αυτού του πραγματικά καινοτόμου οργανισμού, ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος. Οι άνθρωποί μας και η μάρκα μας φέρουν απίστευτη δυναμική. Θα ήθελα να ενισχύσω τη δέσμευσή μας προς τους πελάτες, τους μετόχους, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους μας και ανυπομονώ να ηγηθώ του οργανισμού για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ανάπτυξη των στρατηγικών μας για το επιχειρηματικό λογισμικό και την απόκτηση bitcoin.”

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προσφέρεται ούτε προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως νομική, φορολογική, επενδυτική, χρηματοοικονομική ή άλλη συμβουλή.Leave a comment