Είναι το ethereum bitcoin flippening στο δρόμο…Καθώς το ράλι που εμπνέεται από το ethereum συνεχίζεται, η εικόνα του μακροχρόνιου ονείρου του flippening αρχίζει να συζητείται ξανά. Η συγχώνευση της eth είναι επίσης ακριβώς στον ορίζοντα, και αν πάει καλά, και το γεγονός του sell-the-news τελειώσει, γιατί να μην ξεπεράσει το bitcoin σε κεφαλαιοποίηση αγοράς ένα νέο, υψηλής ισχύος ethereum;

Ίσως το bitcoin έχει βρει τον πάτο στα 17.500 δολάρια. Από τότε έχει ανέβει και τώρα βρίσκεται μεταξύ 23.000 και 24.000 δολαρίων, με πολλούς να ελπίζουν ότι θα φτάσει την τεράστια αντίσταση στα 28.000 με 30.000 δολάρια.

Ωστόσο, ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης ήταν το ethereum. Ενώ το bitcoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 40% από τον πυθμένα, το ethereum ανέβηκε περίπου 100% στα 1780 δολάρια από τον τοπικό πυθμένα του στα 880 δολάρια.

Με ένα τόσο μεγάλο κέρδος για το bitcoin, και με τη συγχώνευση του ETH σε proof-of-stake να είναι προ των πυλών, τα σημάδια υπάρχουν ότι αν το ethereum ολοκληρώσει τα ορόσημά του με επιτυχία και χωρίς πολλές αναβολές (έχει ιστορικό τέτοιων αναβολών), τότε το flippening θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στα χαρτιά.

Παρατίθεται σε ένα Forbes άρθρο νωρίτερα σήμερα, ο Mati Greenspan, ιδρυτής της πλατφόρμας ανάλυσης Quantum Economics, δήλωσε για το flippening:

“Ακούω συνέχεια τους ανθρώπους να επαναλαμβάνουν την ερώτηση, ‘wen [sic] flippening? Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί ποτέ, κοιτάζοντας απλώς τους αριθμούς, φαίνεται ότι αυτό το γεγονός πλησιάζει μέρα με τη μέρα”.

Το Bitcoin οφείλει την αξία του στην αντίληψη ότι είναι η ψηφιακή εκδοχή του χρυσού. Έχει πράγματι πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του χρυσού και πολλοί λένε ότι θα ισοφαρίσει την κεφαλαιοποίηση του χρυσού μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάποιοι θα μπορούσαν κάλλιστα να υποστηρίξουν ωστόσο ότι η αγορά δεν κατανοεί πλήρως τη θέση του bitcoin στην τρέχουσα οικονομική ύφεση, η οποία φαίνεται όλο και περισσότερο ότι μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή.

Το Bitcoin έχει την πρόταση της αποθήκευσης αξίας, αλλά το ethereum θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία λόγω της δυνατότητας έξυπνων συμβολαίων και μιας πολύ ευρύτερης ζώνης χρησιμότητας από το bitcoin.

Ο Joe DiPasquale, διευθύνων σύμβουλος της BitBull Capital, αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο του Forbes λέγοντας ότι το ethereum αποτελεί “διαφοροποιητικό παράγοντα”:

“Μας αρέσει ο αιθέρας και πιστεύουμε ότι είναι ένα σημαντικό διαφοροποιητικό στοιχείο. Το Bitcoin ήταν ο γορίλας των εκατό λιβρών, αλλά ο αιθέρας είναι πραγματικά ο άλλος γορίλας των εκατό λιβρών. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν.”

Πολλά θα πρέπει να πάνε καλά για το ethereum, αν πρόκειται να ξεπεράσει το bitcoin σε αξία. Ωστόσο, αν όλα πάνε καλά, το αποτέλεσμα της μείωσης του bitcoin στο μισό θα ξεπεραστεί από το την αναβάθμιση του ethereum, η οποία θα μείωνε κατά πολύ τον ρυθμό πληθωρισμού του αιθέρα, οδηγώντας σε ακόμη πιο απότομη μείωση της προσφοράς από το μισό του bitcoin.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προσφέρεται ούτε προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως νομική, φορολογική, επενδυτική, χρηματοοικονομική ή άλλη συμβουλή.Leave a comment