Ηθικοί χάκερς επιστρέφουν 9 εκατομμύρια δολάρια στο Nomad Fo…Οι “white hat” ή ηθικοί χάκερς που διαφύλαξαν τα κεφάλαια για λογαριασμό της Nomad κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη γέφυρα cross-chain έχουν αρχίσει να επιστρέφουν τα κεφάλαια σε μια διεύθυνση πορτοφολιού που ανήκει στην εταιρεία σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ασφάλειας blockchain PeckShield. Μέχρι στιγμής, έχουν επιστραφεί περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν στο 4,75% της συνολικής ζημίας.

Μετά από μια επίθεση στη γέφυρα cross-chain token Nomad, κατά την οποία εκλάπησαν κεφάλαια άνω των 190 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία δημοσίευσε την Τετάρτη μια διεύθυνση πορτοφολιού για την ανάκτηση των token. Τα δεδομένα από την Etherscan δείχνουν ότι σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά κεφάλαια έχουν επιστραφεί. Τα κουπόνια που έχουν επιστραφεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν 3,75 εκατομμύρια δολάρια σε νομίσματα USD, 2 εκατομμύρια δολάρια σε Tether, 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε κουπόνια Covalent Query και 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε Frax.

Η πλειονότητα των κεφαλαίων έχει προέλθει από γνωστές διευθύνσεις πορτοφολιών domain της Ethereum Name Service και τα άτομα αυτά είναι μεταξύ των 300 πορτοφολιών που συμμετείχαν στο hack. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους χάκερς, οι ηθικοί χάκερς ανέλαβαν γρήγορα δράση για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κεφαλαίων της Nomad κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αφού το πρωτόκολλο ζήτησε να επιστρέψουν τα κεφάλαια σε ένα Tweet μετά την επίθεση. Το tweet έχει ως εξής: “Η επίθεση ήταν μια από τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις που συνέβησαν στην πόλη,

Αγαπητοί white hat hackers και φίλοι ηθικοί ερευνητές που έχουν διασφαλίσει τα ETH/ERC-20 tokens, παρακαλούμε να στείλετε τα χρήματα στην ακόλουθη διεύθυνση πορτοφολιού στο Ethereum: 0x94A84433101A10aEda762968f6995c574D1bF154.

Συνεργαζόμαστε ενεργά με μια κορυφαία εταιρεία ανάλυσης αλυσίδων και τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό κεφαλαίων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις απαραίτητες ενέργειες τις επόμενες ημέρες. Αν πήρατε μάρκες ETH/ERC-20 με σκοπό να τις επιστρέψετε, έχουμε τώρα μια διαδικασία για να το κάνετε.

Ο θεματοφύλακας κρυπτονομισμάτων Anchorage Digital έχει αναλάβει να χειριστεί και να διασφαλίσει τα επιστρεφόμενα token.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προσφέρεται ούτε προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως νομική, φορολογική, επενδυτική, οικονομική ή άλλη συμβουλή.Leave a comment