Το Binance θα ξεκινήσει το SBT για το KYC του πορτοφολιούΤο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ξεκίνησε το πρώτο του soulbound ή μη μεταβιβάσιμο και μη χρηματιστηριακό token, το Binance Account Bound (BAB).

Οι νέες προσπάθειες KYC της Binance

Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance θα ενισχύσει τις προσπάθειες επαλήθευσης της ταυτότητάς του με το BAB Soulbound Token, το οποίο είναι χτισμένο στην εγγενή αλυσίδα build and build (BNB) της εταιρείας. Το token θα λειτουργήσει ως αποκεντρωμένη λύση για τις απαιτήσεις KYC του χρηματιστηρίου. Η κατοχή ενός BAB token θα επαληθεύει την κατάσταση ενός χρήστη στο ανταλλακτήριο. Θα διευκολύνει επίσης ορισμένα πρωτόκολλα τρίτων. Ως εκ τούτου, από τώρα, η ιδιοκτησία του BAB είναι διαθέσιμη για τους πελάτες που θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή SBT για τον έλεγχο KYC τους ως δυνατότητα επιλογής στην εφαρμογή Binance για κινητά. Μόλις η διαδικασία KYC της Binance επιβεβαιώσει την ταυτότητα ενός χρήστη, μπορεί να κόψει απευθείας το token στο ψηφιακό πορτοφόλι του. Οι πελάτες που θέλουν να παραμείνουν στις πιο παραδοσιακές οδούς KYC μπορούν ακόμα να το επιλέξουν. Προς το παρόν, η κατοχή ενός κουπονιού BAB θα υποδεικνύει απλώς τον έλεγχο KYC- ωστόσο, η Binance ενδέχεται να αυξήσει τις λειτουργίες και τις περιπτώσεις χρήσης της στο μέλλον.

SBT ως NFTs

Μια φρέσκια νέα έννοια του Web3 που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, τα Soulbound tokens όπως το BAB, είναι ουσιαστικά μη μεταβιβάσιμα NFTs. Δεδομένου ότι αυτά τα tokens δεν μπορούν να μεταφερθούν, να ανταλλαγούν ή να πωληθούν, λειτουργούν τέλεια ως αναγνωριστικό πορτοφολιού, καθώς το καθένα είναι μοναδικό για τον συγκεκριμένο κάτοχο πορτοφολιού στην αλυσίδα μπλοκ. Επιπλέον, το Soulbound NFT μπορεί επίσης να αποθηκεύσει ορισμένα δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες του πορτοφολιού, όπως η αλληλεπίδραση με μια dApp ή ένα έξυπνο συμβόλαιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changepeng Zhao (CZ) μίλησε για την απόφαση να ξεκινήσει το SBT, λέγοντας,

“Τα Soulbound Tokens θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα διαπιστευτήρια web3 σε μια αποκεντρωμένη κοινωνία… Προβλέπουμε πολυάριθμες περιπτώσεις χρήσης για το Token BAB και θα συνεργαστούμε ενεργά με την κοινότητα για να αναπτύξουμε αυτό το επαναστατικό όραμα της αποκεντρωμένης κοινωνίας”.

Ξεκλειδώνοντας τη “χρησιμότητα

Το BAB θα είναι το πρώτο soulbound token που θα κυκλοφορήσει στην αλυσίδα BNB. Ο κλάδος έχει μιλήσει για την απομάκρυνση όλου του hype γύρω από τα NFTs και την ανακάλυψη πιο εποικοδομητικών και μακροπρόθεσμων περιπτώσεων χρήσης. Η κοινότητα των NFT έρχεται να συμβιβαστεί με την ανάγκη να αποκαλύψει μια πραγματική πρόταση αξίας για τη μη-φθαρτότητα. Είναι το Soulbound Token η λύση σε αυτή την απαίτηση; Φαίνεται ότι η ομάδα της Binance το πιστεύει. Το ανταλλακτήριο είχε πρόσφατα μια σειρά από επιτυχίες και έχει ασχοληθεί με την εναλλακτική χρήση συμβόλων στο χώρο.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προσφέρεται ούτε προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως νομική, φορολογική, επενδυτική, χρηματοοικονομική ή άλλη συμβουλή.Leave a comment