Cardano (ADA): Τιμή, Τι είναι, Ιστορία, Πώς να αγοράσεις και Νέα


Η τρέχουσα τιμή του Cardano είναι €0.3493 με κεφαλαιοποίηση αγοράς €12,201,876,337.36. Η τιμή του είναι -0.66% down τις τελευταίες 24 ώρες.


Buy / Sell Cardano
 • cardano
  Cardano (ADA)
 • Live Price
  €0.3493
 • 24h %
  -0.66%
 • Market Cap
  €12,201,876,337.36
 • Volume
  €222,742,402.79
 • Rank
  9

Υπολογιστής Crypto

Διάγραμμα τιμών


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cardano

Αν θέλετε να μάθετε πού να αγοράσετε το Cardano, τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για τη διαπραγμάτευση μετοχών Cardano είναι σήμερα τα Binance, Huobi Global, FTX και CoinTiger. Μπορείτε να βρείτε και άλλα που παρατίθενται στη σελίδα μας για τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης.

Τι είναι το Cardano (ADA);

Το Cardano είναι μια πλατφόρμα blockchain proof-of-stake που λέει ότι ο στόχος της είναι να επιτρέψει στους "changemakers, καινοτόμους και οραματιστές" να επιφέρουν θετική παγκόσμια αλλαγή.

Για να μάθετε περισσότερα για αυτό το έργο, δείτε τη βαθιά μας κατάδυση στο Cardano.

Το έργο ανοιχτού κώδικα στοχεύει επίσης στην "ανακατανομή της εξουσίας από τις μη υπεύθυνες δομές στο περιθώριο σε άτομα" - συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα είναι πιο ασφαλής, διαφανής και δίκαιη.

Το Cardano ιδρύθηκε το 2017 και πήρε το όνομά του από τον Ιταλό πολυμαθή του 16ου αιώνα Gerolamo Cardano. Το εγγενές κουπόνι ADA πήρε το όνομά του από τη μαθηματικό του 19ου αιώνα Ada Lovelace, η οποία θεωρείται ευρέως ως η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών στον κόσμο. Το κουπόνι ADA έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να συμμετέχουν στη λειτουργία του δικτύου. Εξαιτίας αυτού, όσοι κατέχουν το κρυπτονόμισμα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν για οποιεσδήποτε προτεινόμενες αλλαγές στο λογισμικό.

Η ομάδα πίσω από την πολυεπίπεδη αλυσίδα μπλοκ λένε ότι έχουν ήδη υπάρξει ορισμένες συναρπαστικές περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία της, η οποία έχει ως στόχο να επιτρέψει την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών και έξυπνων συμβολαίων με αρθρωτότητα.

Τον Αύγουστο του 2021, ο Charles Hoskinson ανακοίνωσε την έναρξη του hard fork Alonzo, προκαλώντας την εκτίναξη της τιμής του Cardano, κερδίζοντας 116% τον επόμενο μήνα. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, το hard fork "Alonzo" του Cardano ξεκίνησε επίσημα, φέρνοντας τη λειτουργικότητα των έξυπνων συμβολαίων στην αλυσίδα μπλοκ. Πάνω από 100 έξυπνα συμβόλαια αναπτύχθηκαν στις επόμενες 24 ώρες μετά την έναρξη.

Το Cardano χρησιμοποιείται από γεωργικές εταιρείες για την παρακολούθηση των φρέσκων προϊόντων από το χωράφι μέχρι το πιρούνι, ενώ άλλα προϊόντα που βασίζονται στην πλατφόρμα επιτρέπουν την αποθήκευση των εκπαιδευτικών πιστοποιητικών με τρόπο που δεν επιδέχεται παραποίηση, και στους λιανοπωλητές να πατάξουν τα πλαστά προϊόντα.

Ποιοι είναι οι ιδρυτές του Cardano;

Το Cardano ιδρύθηκε από τον Charles Hoskinson, ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους συνιδρυτές του δικτύου Ethereum. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της IOHK, της εταιρείας που κατασκεύασε την αλυσίδα μπλοκ του Cardano.

Σε συνέντευξή του για τη σειρά Crypto Titans της CoinMarketCap, ο Hoskinson δήλωσε ότι ασχολήθηκε με τα κρυπτονομίσματα το 2011 - και ασχολήθηκε με την εξόρυξη και τις συναλλαγές. Εξήγησε ότι η πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με τον κλάδο ήρθε το 2013, όταν δημιούργησε ένα μάθημα για το Bitcoin, το οποίο κατέληξε να παρακολουθήσουν 80.000 φοιτητές.

Εκτός από επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, ο Hoskinson είναι επίσης μαθηματικός. Το 2020, η τεχνολογική του εταιρεία δώρισε ADA αξίας 500.000 δολαρίων στο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης Blockchain του Πανεπιστημίου του Wyoming.

Τι κάνει το Cardano μοναδικό;

Το Cardano είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μπλοκ που χρησιμοποιούν με επιτυχία έναν μηχανισμό συναίνεσης proof-of-stake, ο οποίος είναι λιγότερο ενεργοβόρος από τον αλγόριθμο proof-of-work που επικαλείται το Bitcoin. Αν και το πολύ μεγαλύτερο Ethereum πρόκειται να αναβαθμιστεί σε PoS, η μετάβαση αυτή θα γίνει μόνο σταδιακά.

Το έργο είναι υπερήφανο που διασφαλίζει ότι όλη η τεχνολογία που αναπτύσσεται περνάει από μια διαδικασία έρευνας με αξιολόγηση από ομοτίμους, πράγμα που σημαίνει ότι οι τολμηρές ιδέες μπορούν να αμφισβητηθούν πριν επικυρωθούν. Σύμφωνα με την ομάδα του Cardano, αυτή η ακαδημαϊκή αυστηρότητα βοηθά την αλυσίδα μπλοκ να είναι ανθεκτική και σταθερή - αυξάνοντας την πιθανότητα να μπορούν να προβλεφθούν εκ των προτέρων οι πιθανές παγίδες.

Το 2020, η Cardano πραγματοποίησε μια αναβάθμιση Shelley που είχε ως στόχο να κάνει την αλυσίδα μπλοκ "50 έως 100 φορές πιο αποκεντρωμένη" από άλλες μεγάλες αλυσίδες μπλοκ. Εκείνη την εποχή, ο Hoskinson προέβλεψε ότι αυτό θα άνοιγε το δρόμο για τη λειτουργία εκατοντάδων περιουσιακών στοιχείων στο δίκτυό του.

Η έναρξη του hard fork του Alonzo τον Σεπτέμβριο του 2021 θα φέρει το τέλος της εποχής Shelley και θα εγκαινιάσει τη φάση Goguen. Οι χρήστες μπορούν να αναπτύσσουν και να αναπτύσσουν έξυπνες συμβάσεις στο Cardano, επιτρέποντας τη δημιουργία εγγενών αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps) στην αλυσίδα μπλοκ. Η τιμή του Cardano έσπασε το όριο των 3 δολαρίων και έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 3,101 δολαρίων στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, πριν από την έναρξη.

Πόσα νομίσματα Cardano (ADA) υπάρχουν σε κυκλοφορία;

Υπάρχει μέγιστη προσφορά 45 δισεκατομμυρίων ADA - αλλά κατά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κυκλοφορούσαν περίπου 31 δισεκατομμύρια. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν πέντε γύροι δημόσιων πωλήσεων κουπονιών Cardano. Η τιμή του Cardano κατά τη διάρκεια της πώλησης πριν από την κυκλοφορία του ήταν 0,0024 δολάρια, η οποία αντιπροσωπεύει απόδοση πάνω από 1000 φορές, δεδομένης της τιμής του Cardano τώρα.

Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ADA διατέθηκαν στο IOHK μόλις ξεκίνησε το δίκτυο. Εν τω μεταξύ, επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια ADA δόθηκαν στην Emurgo, μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας blockchain που χρησίμευσε ως ιδρυτική οντότητα του πρωτοκόλλου Cardano. Τέλος, 648 εκατομμύρια ADA δόθηκαν στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Cardano Foundation, το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση της πλατφόρμας και την αύξηση των επιπέδων υιοθέτησης.

Συνολικά, περίπου το 16% της συνολικής προσφοράς ADA πήγε στους ιδρυτές του έργου, ενώ το υπόλοιπο 84% μοιράστηκε μεταξύ των επενδυτών.

Πώς διασφαλίζεται το δίκτυο Cardano;

Το Cardano διασφαλίζεται μέσω ενός "περιβαλλοντικά βιώσιμου, επαληθεύσιμα ασφαλούς" πρωτοκόλλου PoS που είναι γνωστό ως Ouroboros.

Το έργο αναφέρει ότι το Ouroboros βελτιώνει τις εγγυήσεις ασφαλείας που παρέχει ένας μηχανισμός συναίνεσης PoW, ενώ χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια - ισχυριζόμενο ότι είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτικό ενεργειακά από το Bitcoin.

Περιγράφεται ως ένα μείγμα μοναδικής τεχνολογίας και μαθηματικά επαληθευμένων μηχανισμών, με την ψυχολογία της συμπεριφοράς και την οικονομική φιλοσοφία να προστίθενται για καλό σκοπό. Συνολικά, ο στόχος του Ouroboros είναι η επίτευξη βιώσιμης και ηθικής ανάπτυξης.

Ένας μηχανισμός κινήτρων σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στο δίκτυο ανταμείβονται για τη συμμετοχή τους.

Τι είναι η αναβάθμιση Alonzo της Cardano;

Στις 12 Σεπτεμβρίου, η Cardano κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Alonzo. Μετά την αναβάθμιση, το δίκτυο blockchain μπορεί πλέον να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των non-fungible tokens (NFTs) και των έξυπνων συμβολαίων.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του έργου Charles Hoskinson, το Alonzo έχει ως στόχο να εισαγάγει την "προγραμματισιμότητα" στο δίκτυο. Παρομοίασε την αναβάθμιση με την εισαγωγή της JavaScript στα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο και τη μετάβαση από τις στατικές ιστοσελίδες σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και το YouTube.

Το Alonzo πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό μαθηματικό Alonzo Church, ο οποίος θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης των υπολογιστών.

Εκτός από την υποστήριξη NFTs και έξυπνων συμβολαίων, το Cardano μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για αποκεντρωμένες ανταλλαγές.

Σε γενικές γραμμές, ο Alonzo τοποθετεί το Cardano στην ίδια κατηγορία με το Ethereum, το κορυφαίο blockchain στον κόσμο, το οποίο υποστηρίζει και άλλες εφαρμογές εκτός από το εγγενές token Ether. Τα έξυπνα συμβόλαια, για παράδειγμα, είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του αποκεντρωμένου χρηματοπιστωτικού τομέα - και το Cardano υποστηρίζει τώρα έξυπνα συμβόλαια.

Πού μπορείτε να αγοράσετε το Cardano (ADA);

Ως ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, δεν θα πρέπει να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να βρείτε ένα σημαντικό ανταλλακτήριο για να αγοράσετε το Cardano, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Bittrex, eToro και HitBTC.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα ζεύγος συναλλαγών που να ενώνει το ADA με το τοπικό σας νόμισμα, δείτε αυτόν τον οδηγό για το πώς να μετατρέψετε το fiat σε Bitcoin - δίνοντάς σας μια πύλη για την αγορά altcoins".

Για να ελέγξετε ζωντανά την τιμή του Cardano στο νόμισμα fiat της επιλογής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μετατροπέα του BankDodecanese απευθείας στη σελίδα του νομίσματος Cardano ή την ειδική σελίδα μετατροπέα συναλλαγματικών ισοτιμιών. Τα δημοφιλή ζεύγη τιμών του Cardano περιλαμβάνουν: ADA/USD, ADA/JPY, ADA/KRW, ADA/CNY, ADA/GBP και ADA/AUD.

Ιστορικά δεδομένα

Date Price Volume MarketCap

Αγορές / Χρηματιστήρια

# Ανταλλαγή Pair Τιμή Όγκος (24 ώρες) Updated Trust Score

Τεχνική ανάλυση

No technical data available for this coin

Twitter News Feed

Υποβάλετε τις κριτικές σας