Αρχική Σελίδα
 

6/12/2010
Αποστολή με Email  Eκτύπωση
Δυνατότητα απόκτησης μέχρι και 6000 μερίδων ανά συνέταιρο, βάση των πρόσφατων αλλαγών του Νόμου & του καταστατικού της Τράπεζας
-aaa
Θέμα: Δυνατότητα απόκτησης μέχρι και 6000 μερίδων ανά συνέταιρο, βάση των πρόσφατων αλλαγών του Νόμου & του καταστατικού της Τράπεζας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου .
Η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης αφορούσε αποκλειστικά σε τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του Καταστατικού της Τράπεζας, οι οποίες προέρχονται από την πρόσφατη τροποποίηση του Ν. 1667/86, ο οποίος καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις και τα συμπληρωματικά άρθρα, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση, αφορούν θέματα όπως η αύξηση του μέγιστου αριθμού συνεταιριστικών μερίδων που μπορεί να κατέχει κάθε συνέταιρος, η δυνατότητα έκδοσης ομολόγων μετατρεπόμενων σε συνεταιριστικές μερίδες από την Τράπεζα, η δυνατότητα ενεχυρίασης της συνεταιριστικής μερίδας, η αποζημίωση των εξερχόμενων συνεταίρων, η δυνατότητα δημιουργίας πρόσθετων εκλογικών κέντρων για τις εκλογικές διαδικασίες, κ.ο.κ.

Ειδικότερα για το θέμα του αριθμού των μερίδων που μπορεί να κατέχει ένας συνέταιρος, επισημαίνεται ότι μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις ανέρχεται πλέον στο 2% του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων της Τράπεζας, δηλαδή σήμερα στις 6.000 μερίδες. Σημειώνεται ότι η θεμελιώδης σχέση, ένα μέλος μια ψήφος, διατηρείται ανέπαφη. Η δυνατότητα αυτή που δίνει ο Νόμος και το καταστατικό στους συνεταίρους αποτελεί μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία με μακροχρόνιο ορίζοντα, καθώς η διαχρονική απόδοση της μερίδας είναι σταθερά ανοδική σε όλη την 15ετη λειτουργία της Τράπεζας.

Για παράδειγμα, ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι συνέταιροι που έχουν επενδύσει σε συνεταιριστικές μερίδες το 2000 έχουν σήμερα εξασφαλίσει, υπεραξία της επένδυσης τους της τάξεως 42,3%, ενώ κάθε έτος εισπράττουν μέρισμα της τάξεως 2,5% κατ μέσο όρο. Αντίστοιχα οι συνέταιροι που επένδυσαν σε μερίδες το 1995 έχουν σήμερα εξασφαλίσει υπεραξία της τάξεως του 91%.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι την Τέταρτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί, παρουσία συμβολαιογράφου, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας η επετειακή κλήρωση της 15ετιας , στην οποία 15 τυχεροί συνεταίροι θα διπλασιάσουν τις συνεταιριστικές μερίδες τους, με ανώτατο όριο τις 50 μερίδες. Λεπτομέρειες για την κλήρωση σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της www.bankdodecanese.gr

Ρόδος, 2 Δεκεμβρίου 2010
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιορισμός Ευθύνης
Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου NOISIS Internet Services