Αρχική Σελίδα
 

20/12/2009
Αποστολή με Email  Eκτύπωση
Αυξάνεται και φέτος η αξία της Συνεταιριστικής Μερίδας από 1/1/2010 - Η συνολική απόδοση της εκτιμάται στο 4% περίπου
-aaa
Όπως κάθε χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των μεγεθών και των αποτελεσμάτων της Τράπεζας, προσδιόρισε την νέα αξία της συνεταιριστικής της μερίδας που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2010.

Συγκεκριμένα όρισε την νέα αξία της μερίδας στα 140 € έναντι σημερινής τιμής 137 € προσφέροντας στα μέλη της Τράπεζας καθαρή υπεραξία ανά μερίδα 3€. Με βάση την πρόβλεψη για τα κέρδη της Τράπεζας τα οποία εκτιμάται ότι το 2009 θα υπερβούν τα 2.300.000. €, η συνολική καθαρή απόδοση που θα καρπωθεί ο κάθε συνεταίρος για το 2009, υπεραξία και μέρισμα το οποίο διανέμεται όπως κάθε χρόνο τον ερχόμενο Ιούνιο, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 4 %.

Με δεδομένη την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία η απόδοση αυτή κρίνεται πολύ ικανοποιητική αποδεικνύοντας ότι η Τράπεζα Δωδεκανήσου μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας εχει εδραιωθεί πάνω σε γερές οικονομικές βάσεις και αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για τη Δωδεκάνησο.

Η διαχρονικά υψηλή απόδοση της συνεταιριστικής μερίδας αποτελεί σημαντικό κίνητρο για εγγραφή νέων συνεταίρων στην Τράπεζα αλλά και για περαιτέρω αγορά μερίδων από τους παλαιούς Συνεταίρους, καθώς όσοι Δωδεκανήσιοι αποκτήσουν μερίδες μέχρι τις 31/12/2009 επωφελούνται άμεσης απόδοσης 3€ ανά μερίδα και πλήρους μερίσματος για την χρήση 2010.
Σήμερα η Τράπεζα έχει εγγραμμένα μέλη πάνω από 22.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μεγέθη αξιοζήλευτα για τοπική Τράπεζα, απασχολεί συνολικά προσωπικό 140 ατόμων και διαθέτει ένα δίκτυο 19 καταστημάτων, με παρουσία σε 10 νησιά της Δωδεκανήσου και τον Πειραιά.

Εντός του 2010 θα προχωρήσει όπως έχει ήδη προγραμματίσει και στην ίδρυση του νέου της καταστήματος στην Πάτμο. Παράλληλα αυτή την περίοδο εχει προκυρήξει διαγωνισμό για την πρόσληψη ενός ακόμη δικηγόρου που θα στελεχώσει την Νομική της υπηρεσία καθώς και ενός υπαλλήλου για το κατάστημα/θυρίδα της Νισύρου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιορισμός Ευθύνης
Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου NOISIS Internet Services