Αρχική Σελίδα
 

5/1/2007
Αποστολή με Email  Eκτύπωση
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 3,5 € Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ 1/1/2007 - Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟ 5,6% - Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Νέο κατάστημα της Τράπεζας στον Πειραιά.
-aaa
Όπως κάθε χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των μεγεθών και των αποτελεσμάτων της Τράπεζας, προσδιόρισε την νέα αξία της συνεταιριστικής της μερίδας που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2007.

Συγκεκριμένα όρισε την νέα αξία της μερίδας στα 125 € έναντι σημερινής τιμής 121,5€ προσφέροντας στα μέλη της Τράπεζας καθαρή υπεραξία ανά μερίδα 3,5€, Αποφάσισε επίσης το δικαίωμα εγγραφής νέων μελών στο Πιστωτικό Ίδρυμα να διατηρηθεί στα 45€. Με βάση την πρόβλεψη για την κερδοφορία της Τράπεζας η οποία εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη από το 2005 και την διανομή μερίσματος για την φετινή χρονιά, η συνολική καθαρή απόδοση που θα καρπωθεί ο κάθε συνεταίρος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 5,6 %.

Η υψηλή απόδοση της συνεταιριστικής μερίδας αποτελεί σημαντικό κίνητρο για εγγραφή νέων συνεταίρων στην Τράπεζα αλλά και περαιτέρω αγορά μερίδων από τους παλαιούς Συνεταίρους, καθώς όσοι Δωδεκανήσιοι αποκτήσουν μερίδες μέχρι τις 31/12/2006 επωφελούνται άμεσης απόδοσης 3,5€ ανά μερίδα και πλήρους μερίσματος για την χρήση 2007.

Η απόδοση της Συνεταιριστικής μερίδας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από την μέση απόδοση της χρηματαγοράς, αντανακλά την επιτυχημένη και δυναμική πορεία της Τράπεζας Δωδεκάνησου στα 11 χρόνια λειτουργίας της. Σήμερα η Τράπεζα έχει εγγραμμένα μέλη πάνω από 17.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μεγέθη αξιοζήλευτα για τοπική Τράπεζα, ενώ συνολικά απασχολεί προσωπικό 116 ατόμων.

Έχοντας πλέον ένα δίκτυο 16 καταστημάτων με παρουσία σε 10 νησιά της Δωδεκανήσου, και πληρώντας τα μεγέθη και τα κριτήρια τα οποία θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος ως προϋπόθεση για επέκταση εκτός του Νομού Δωδεκανήσου, προχωρά στην ίδρυση Νέου Kαταστήματος στον Πειραιά. Το Κατάστημα το οποίο θα στεγάζεται σε κεντρικό ακίνητο επί της Ακτής Μιαούλη, προγραμματίζεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου 2007 και αναμένεται να έχει σημαντική στήριξη, από την δυναμική παροικία των Δωδεκανησίων όχι μόνο του Πειραιά αλλά και όλης της Αττικής.

Η ίδρυση του καταστήματος στον Πειραιά θα αποτελέσει ορόσημο στην πορεία της Τράπεζας Δωδεκανήσου, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για μια νέα δυναμική πορεία ανάπτυξης και εκτός του Νομού Δωδεκανήσου.
Από το Δ.Σ.


Τέλος αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Δωδεκάνησου πληρεί πλέον τα κριτήρια και τα μεγέθη για Πανελλαδική ανάπτυξη και σχεδιάζει πλέον την επέκταση της στους Νόμους Αττικής και Κυκλάδων, με την άδεια της Τραπέζης Ελλάδος. Συγκεκριμένα μελετά για το προσεχές διάστημα την ίδρυση Νέου καταστήματος στον Πειραιά, καθώς εκεί υπάρχει σημαντική και δυναμική παροικία Δωδεκανησίων η οποία είναι σε θέση να στηρίξει το κατάστημα αυτό.

Η συνεταιριστική μερίδα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ πέρα από επενδυτικό αγαθό, αποτελεί και το εισιτήριο εισόδου σε μία τοπική Τράπεζα που αποτελεί βασικό κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη και την οικονομική ευρωστία του Τόπου μας και των ανθρώπων του, καθώς εξυπηρετεί και στηρίζει πάνω από 6.500 επιχειρήσεις και 14.000 νοικοκυριά στα Δωδεκάνησα, ιδρύει καταστήματα στα ακριτικά νησιά, όπως η Νίσυρος, η Κάσος και η Τήλος που μέχρι πρότινος εστερούντο τραπεζικής εξυπηρέτησης και συμμετέχει στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων.

Η λειτουργία καταστημάτων στα μικρά νησιά που εστερούντο Τραπεζικών υπηρεσιών, η διαφάνεια και η πελατοκεντρική φιλοσοφία που διέπουν την λειτουργία της τράπεζας είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Τράπεζα Δωδεκανήσου είναι η δική μας Τράπεζα. Η Τράπεζα που προσφέρει στον τόπο μας και τους ανθρώπους του, περισσότερα από απλώς χρήματα και τόκους.
 
 
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιορισμός Ευθύνης
Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου NOISIS Internet Services