01/06/2005 [Εκτύπωσε το Άρθρο ] [ ::Έξοδος]
Κορυφαίοι Τραπεζίτες της Ευρώπης έρχονται στη Ρόδο για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνεταιριστικών Τραπεζών
 
Καταφθάνουν από αύριο Παρασκευή στη Ρόδο κορυφαίοι Τραπεζίτες από όλη την Ευρώπη για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνεταιριστικών Τραπεζών (E.A.C.B.), η οποία θα διεξαχθεί στην Ρόδο, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2005.

Συγκεκριμένα έρχονται στη Ρόδο οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των κυριοτέρων Ευρωπαϊκών Συνεταιριστικών Τραπεζών όπως η Γαλλική Credit Mutuel, η Ολλανδική Rabobank, η Γερμανική DZ -BANK και άλλες. Καθώς ο θεσμός των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ευρώπη έχει ιστορία πάνω από 150 χρόνια και είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος, οι Τράπεζες αυτές αποτελούν κυρίαρχα πιστωτικά ιδρύματα στις χώρες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ευρωπαϊκές Συνεταιριστικές Τράπεζες κατέχουν σήμερα μερίδιο αγοράς περίπου 25% στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αγορά, ανέρχονται σε 4.600 Τράπεζες, με 60.000 υποκαταστήματα, με 130 εκατομμύρια. Πελάτες, 61εκατομμυρια μέλη και 700.000 εργαζόμενους.

Την οργάνωση, σε τοπικό επίπεδο, έχει αναλάβει η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου δίνοντας την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες που συμμετέχουν στη Συνέλευση να γνωρίσουν καλύτερα, τόσο την Τράπεζα Δωδεκανήσου όσο και την Ρόδου ως Τουριστικό και Συνεδριακό προορισμό.
Η επιλογή της Ρόδου ως τόπου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της EACB, επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχημένη 10χρονη πορεία και τους δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης της Τράπεζας μας και αποδεικνύει το κύρος και την αναγνώριση της στον Ευρωπαϊκό Συνεταιριστικό Τραπεζικό χώρο .

Η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, αποτελεί επίσης μια σημαντική αναγνώριση για την Ελληνική Συνεταιριστική Πίστη που αναπτύσσεται δυναμικά αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών και των Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών.
 
Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Copyright © 2002, All Rights Reserved